IMG_6649

TORT DE CIOCOLATĂ CU CAFEA

Posted on Posted in Povești dulci
                                   De abia aşteptam să mă delectez cu o astfel de minunăţie. IMG_6649           Ce poate fi mai grozav pe o zi însorită ca aceasta decât o cafea la ibric cu amintiri orientale din Egipt şi o felie de tort de ciocolată cu cafea, sau poate portocale… data viitoare cu siguranţă. Trebuie să trăieşti această senzaţie. E unică. Jumate de vis ţi-l putem îndeplini la Ca’n Rai.

post fb 

                   Ideea tortului cu aromă de cafea mi-a venit acum două zile când am intrat în bucătărie şi mirosul puternic m-a învăluit cu totul. Eu nu mai beau cafea de vreo doi ani, de când am rămas gravidă. Însă recunosc că o cafea bună este un răsfăţ grozav.

                 Aşa că după ce s-a aprins beculețul am pus mâna pe cutia de Amigo şi mi-am băgat nasul înăuntru. Îmbătătoare aromă, deja mă luase ameţeala. Şi m-am pus pe treabă. Vreo două căni de migdale şi nuci s-au rostogolit în blender, s-au uns cu câteva linguri de unt de cocos şi pentru că le şedea aşa de bine au venit şi vreo 6 curmale să se lustruiască şi ele. Le-am mixat bine până s-a format o pastă, le-am înnegrit cu puţină pudră de roşcove et Voila! Blatul a fost gata.

              IMG_6658    Cremă de ciocolată şi cafea e cu totul o altă mâncare de peşte. De fapt este aşa divină crema că îți va părea rău de ce rămâne pe pereții blnederului, este Ca’n Rai. Am pus în blenderul magic vreo 500g de caju vrăjit, câteva linguri de cafea şi vreo jumătate de cană de pudră de roşcove (Trăiască calciul din roşcove!), puţină apă şi le-am mixat de-au ieşit cremă. Am turnat 100g de unt de cacao şi câteva linguri de unt de cocos (Trăiască Omega 6) şi am îndulcit totul cu un sirop Ca’n Rai.: siropul de arţar, care vă spun drept este cel mai bun sirop natural din lume (După părerea mea). Îi invidiez pe canadieni, la ei siropul de arţar se vinde la cutii de 10kg, şi la noi în sticluţe de 200g. Dar după cum bine se spune « Esenţele tari se ţin în sticluţe mici. » Totul s-a transformat într-o cremă cremoasă, s-a turnat peste blat şi s-a băgat la congelator pentru ca untul de cacao şi cocos să se poată întări, dând astfel forma tortului.

 IMG_6664

              New Image2  Pentru consum îl scoateţi din congelator când crema s-a întărit bine şi îl lăsaţi în frigider să se odihnească 2-3 ore.

 

Poftă bună vă urează,

Ca’n Rai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *