1017637_10152164202399400_1334034355_n

Tonomatul verde

Posted on Posted in Uncategorized

         1017637_10152164202399400_1334034355_n

     Dacă în staţiile de metrou, autobuz, tramvai sau poate în instituţiile publice, în baruri/puburi aţi găsi tonomate cu mere verzi, roşii, galbene, castraveţi, salată, ridichi, ardei sau chiar legături de ceapă, le-aţi da o şansă?

            Dacă mâine când vii de la facultate sau ieşi de la servici te duci să aştepţi 106-le şi lângă tine ar fi un tonomat cu mere, morcovi, gutui, fresh-uri de portocale și pungulițe cu câte 5 mandarine fiecare, ai da 3 lei să muşti dintr-un măr, 4 lei să dai pe gât un fresh sau 3,5 lei să-ţi împrospătezi respiraţia şi parfumul pielii cu 5 mandarine?

            Ai prefera toate acestea în schimbul pungii de chipsuri prea sărate ce te face să mai cumperi şi o cola la 5 lei, al cornului făcut acum o lună, însă care rămâne la fel de fraged ca în prima zi, a ciocolatei frumos ambalate de s-a făcut şi vaca mov de la atâta plăcere de a fi mulsă doar ca să te bucuri tu de laptele ei… ai plăti aceeaşi bani pentru un măr în pielea goală, fără ambalaj, fără etichetă, fără brand… poate doar Apple, care îţi va reîmprospăta respiraţia şi îţi va curăţa dinţii, care va ţine loc şi de aşa zisul snacks « gustare », de sete şi de gumă de mestecat?

            Te-ar face să zâmbeşti oare o portocală într-un tonomat în metrou? Şi oare dacă o vei savura acolo pe peron, aşteptând metroul, îi vei face şi pe cei din jur fericiţi simţind mirosul crăciunului chiar acolo? Oare vor zâmbi şi ei? Sau te vei simţi ciudat pentru că vei fi singurul nebun care mănâncă o portocală în metrou.

            Ți s-ar părea ciudat să ronţăi un morcov pe holurile facultăţii? Vei fi luat drept introvertit sau extrovertit? Vei lansa o modă ? Vei fi cool sau poreclit?

          O femeie când mănâncă banană este sexy…dar oare dacă ar mușca dintr-o ceapă verde ți-ar mai atrage atenția?

Drink-Green-Smoothies-For-Health

           Oare de ce nu se vând mere la bucată în piață, așa cum se practică cu țigările. Oare de ce nu se face bișniță cu nuci de cocos? Întrebarea aceasta este retorică, însă în legătură cu celelate chiar sunt curioasă ce credeți.

            Te-ar ajuta mai mult dacă în drum spre casă ţi-ai cumpăra salata de la un tonomat şi poate vei mai lua şi o roşie odată cu ea?

            Cum m-ai privi pe mine dacă aş rumega o tijă de ţelina lângă tine? Ştiu! Şi eu m-aş uita ciudat la tine dacă ai face asta, însă m-ai face să zâmbesc… din suflet… pentru că ai fi incredibil de unic. 

Close-up of a young man eating celery

 

Cu drag,

 Ca’n Rai

One thought on “Tonomatul verde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *