New Image23

TiRAWmisu

Posted on Posted in Povești dulci
New Image1          Ce zici de o duminică cu aromă de cafea şi gust de tiramisu? Dacă ai poftă vino pe la Ca’n Rai să-ţi încălzeşti sângele cu un ceai de mere, lămâiţa şi ananas şi să-ţi îmbii papilele gustative cu o porţie de tiRAWmisu. Aceeaşi senzaţie cremoasă, aceeaşi savoare îmbietoare experimentată sub formă raw vegană pentru o porţie de energie maximă.

 New Image

            Povestea celor patru straturi cremoase cu aromă de cafea a început într-o dimineaţă ploioasă şi monotonă, când gândurile îmi zburau spre soare şi miros de iarbă proaspăt cosită. Eram gata să mă conformez cu stropii de ploaie din geam care mă îmbiau la somn. Am deschis punga de cafea şi mi-am băgat nasul adânc în ea pentru un shot de energie. Şi atunci mi-a picat fisa. De asta am nevoie astăzi, de puţin vitalitate pentru a mă scutura de lene şi pentru a deschide umbrela să mă plimb prin ploaie.

            Şi atunci mi-am zis « Păi draga mea? Unde îţi sunt caju-ul, mierea şi curmalele? » Şi iată ce s-a întâmplat:

Poza

            Am vrăjit câteva nuci de caju (250gr) să se înmoaie (hidratate peste noapte minim 8h) pentru a le preschimba în lapte. Am aruncat în blenderul magic nucile de caju, le-am stropit cu un pocal de apă şi cu un click de 1200w le-am transformat în lapte gros. Am adăugat apoi restul de apă, 2-3 linguri de miere, am aruncat un praf de sare şi le-am mai dat un click.

            Şi din lapte am făcut crema de vanilie. Am pus laptele în blender cu 5 linguri de ulei de cocos, 3 linguri de târâțe de psyllium, un baton de vanilie şi puţină sare roz şi le-am dat drumul prin bucătărie.

            Pentru a desăvârşi aroma de cafea a prăjiturii tiRAWmisu am pus pe foc o ulcică de apă, cu puţină cicoare şi câţiva stropi de miere pentru a pregăti cafeluţa naturii. Însă pentru împătimiţii cafelei pure se poate înlocui cu un shot de espresso.

            Mai apoi mi-am zis hai să facem primul start, crema de cafea. Am vrăjit iar curmalele (200gr) să se hidrateze (puse la înmuiat vreo 6h) şi le-am dat şi lor un impuls de blender până s-au făcut piure. Am adăugat iar nişte caju (250gr) vrăjit (hidratat în prealabil). Le-am stropit cu 2 linguriţe de rom, vreo 4 linguri de ulei de cocos, nişte miere, nişte cafea şi 2 linguri de praf magic (pudră de carob şi un praf de sare) şi le-am învârtit până s-au făcut crema.

            Şi cum aveam toate ingredientele pregătite am zis să le dau formă. Am luat o formă de prăjitură în care am turnat un strat de cafea şi apoi unul de vanilie. Le-am dat la congelator pentru jumătate de oră, iar apoi am adăugat celălalt strat de cafea şi ultimul strat de vanilie. Le-am băgat iar în congelator pentru 1 oră, după care le-am scos şi le-am pus la frigider pentru 1 oră până s-au dezmorţit. Le-am ornat cu praf de cafea şi m-am pus pe energizat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *