a venit marfa

Te-ai săturat de cereale cu lapte?

Posted on Posted in Uncategorized

  a venit marfa

            De caşcaval, de caşcaval afumat, de brânză, alte trei sortimente de brânză, de ou fiert, omletă şi ou prăjit, de crenvurşti, bacon şi salam?

            Ghici ghicitoare ce-i?

             Mic dejunul tip bufet suedez din hoteluri. Oameni buni nu ne mai omorâţi apetitul de dimineaţă care oricum aşa nu prea există… şi oricum de abia ne îndesăm pe gât aşa zisul mic dejun.

            Eu reacţionez mai bine la culori… să fie roşu, galben, albastru, portocaliu, verde, verde, verde… am uitat cumva de verde?

            Dacă ar exista un hotel raw vegan, încă nu l-am search-uit pe google, cu siguranţă micul lor dejun ar fi mai inspirat. Dar până ajungeţi la acel hotel sau cel puţin la unul vegan haideţi să vă uşurez săptămâna cu câteva reţete de mic dejunuri sănătoase, raw vegane, colorate, uşor de făcut (unele poate mai meticuloase), delicioase, delicioase și delicioase. Am uitat să accentuez… DELICIOASE!

                 Şi pentru că suntem în sezonul rece nu mă voi ambala prea tare, pentru că nu sunt adepta fructelor şi verdeţurilor congelate, din cauză că până acum am tot fost nomazi.

                 Să înceapă curcubeul:

Ziua 1.

                 Intrăm în forţă cu un big size green smoothie. Ştiu. Este iarnă şi verdele a dispărut în totalitate de pe străzi. Însă ne salvează micile sere ale bunicuţei. Aşa că găseşte-ţi una prin preajma ta şi fă-ţi abonament pentru spanac şi pătrunjel. Şi nu uita poţi să beneficiezi şi de verdele din casă, aşa că pune la încolțit nişte grâu şi lasă-l să crească vreo 5 cm. Gustul nu-mi prea place, însă beneficiile sunt maxime.

ratres bspanac

Ingrediente:

O mână de spanac

O legătură de pătrunjel

O banană

O portocală

Un măr/pară

Cu sau fără apă, după preferinţe.

Cu sau fără spirulină, după necesităţi.

Cu sau fără 50 ml shoot de suc verde de grâu, după comoditate.

 jpg

Și uite aşa v-aţi înverzit ziua.

Ziua 2.

Banana Milkshake

Skate it baby!

2-5 Banane, depinde de cât de consistent îl doriţi

250 ml-1 L lapte de migdale

Cu sau fără vanilie

Îndulcitori: curmale/miere

Eu cu Rareş bem împreună vreun litru.

Nu ne constipăm, după spusele bunicii, şi mâncăm câte banane vrem, Rareş ajunge şi la performanţa de 5 banane/zi… şi să vă spun sincer tot de 3-4 ori se duce la toaletă, deci faptul că banana constipă e doar un mit.

Ziua 3

Budincă de chia cu sos de portocale

Budinca de chia b

Este atât de minunată că deja îmi lasă gura apă.

Lapte de migdale 250 ml

Seminţe de chia 20 gr

Miere după gust

Târâțe de psyllium 10-15 gr

Pentru decor nişte goji, stafide şi jumătate de măr tăiat cubuleţe.

Sos de portocale: o portocală, 5 nuci de caju hidratate, o banană.

Ziua 4

Salată de fructe cu granola

Ce simplu şi frumos… mda.

Salata de fructe este la atitudinea voastră. Ce aveţi, ce găsiţi, ce vă place, cât va place.

Granola este mai dificilă. Dacă vreţi ca prin vene să vă curgă sânge şi nu zahăr, make your own granola, baby! Ţine în frigider şi o săptămână.

Ingrediente:

Faină de germeni de grâu 100 gr

Nucă/migdale hidratate peste noapte 200 gr

Seminţe de in măcinate 50 gr

Stafide 50 gr

Scorţişoară după gust

Suc de lămâie după gust

Caise uscate 50 gr

Miere după gust, se poate şi fără

Fulgi de ovăz 100 gr

Fulgi de cocos 50 gr

Seminţe de floarea soarelui hidratate 100 gr

Prune uscate 50 gr

Goji 20 gr

Se mărunţesc fructele uscate şi se amestecă toate ingredientele într-un bol. Dacă preferaţi compoziţia mai legată mixaţi puţin ingredientele în procesor. Formaţi biluţe mici, mici ca cele din pungile cu granola din magazin şi puneţi-le la deshidratat în jur de 3-5 ore până se întăresc. Le aruncaţi în lapte, smoothie sau pur şi simplu le consumaţi ca atare.

                 Poate vă întrebaţi ce rost are să hidratăm toate nucile şi seminţele, dacă apoi oricum le deshidratam. Rolul hidratării este acela de a trezi toate enzimele oleaginoaselor respective pentru a beneficia de mai mulţi nutrienţi. Deshidratarea la care sunt supuse mai apoi este una extrem de superficială. Aşa că nu fiţi leneşi şi hidrataţi-vă nucile şi seminţele înainte de consum.

Ziua 5

Lapte de cocos şi biscuiți cu ciocolată

Şi uite şi un lapte, dar un lapte din fructe albe, adică din cocos.

Dacă îl îndulceşti cu curmale zici că bei cappuccino… e divin, chiar este.

Ingrediente:

1 nucă de cocos (apă şi pulpă)

Curmale în funcţie de cât de dulce doriţi să iasă laptele.

500 ml – 1 L de apă călduţă

Se blenduiesc toate et voila! Votre cappuccino, madame!

                 Biscuiţii de ciocolată sunt o altă poveste. Mai ţineţi minte laptele de migdale făcut ieri? Păstraţi-i pulpa data viitoare, în caz că obişnuiţi să o aruncaţi. E numai bună pentru biscuiţi.

Biscuiţii cu ciocolată vor urma în curând… trebuie să-i fac mai întâi. Până atunci just mix and match.

Şi weekend:

Suc de sfeclă roşie cu tărâţe de psyllium

7

Ingrediente:

1 sfeclă

1 măr

1-2 morcovi

1 lingură de târâte de psyllium

Duminică

Lapte de migdale cu de toate

lapte de migdale cu biscuiti

Ingrediente:

100 gr migdale hidratate

10 curmale/miere

1 baton de vanilie

500 ml apa filtrată

De toate:

Cereale

Seminţe

Nuci

Fructe crude sau uscate

 

Păi v-am rezolvat cu micul dejun săptămâna viitoare.

 

Ca’n Rai

One thought on “Te-ai săturat de cereale cu lapte?

  1. Excelenta initiativa abia astept sa vin la magazin. Eu locuiesc in afara Brailei dar cum lunar vin la capitala de judet sunt convins ca o sa am ce vedea si ce lua la pachet.
    Eu am lucrat la promovarea restaurantului vegetarian din Constanta tot strict vegetarian:
    CASA VEGETARIANA.
    Pana atunci va doresc spor in toate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *