34

NIGHT DELIGHT

Posted on Posted in Povești sărate
          IMG_6572        Rucola e la modă, e cool, e peste tot, mai puţin prin pieţe, acolo are întâietate salata românească şi spanacul. Foarte bun şi el la multe. Rucola este amăruie şi o găsim ambalată frumos, spălată, uscată şi curăţată (aşa zice pe etichetă-numa’ bună de pus în bolul de salată).
 

          Păi dacă tot era acolo şi arăta aşa de bine, am zis să o salvez din pungă şi să o combin cu ridichile şi salata luate din piaţă. Recunosc… sunt fan “Hai la piaţă” şi nu “Hai la supermarket”. De la marketa mă alimentez cu rarităţi, gen rucola sau banane, care la piaţă sunt overpriced sau deloc… Și cum ziceam. Am mai aruncat şi o mână de măsline Kalamata, un mix de seminţe de susan, in şi floarea soarelui şi apoi m-am tot holbat la ea şi nu înţelegeam care era problema. Lipsea loboda. Găsisem o mână de loboda în piaţă, frumos colorată şi am cumpărat-o doar ca să o iau, nu era pe listă şi nici nu-mi trăsnise vreo idee. Dar se pare că a fost cu happy end.

            Iar orice salată care se respectă se udă cu un dressing. Astăzi am ales o combinaţie de caju şi usturoi. O mână de caju pusă la înmuiat vreo juma’ de oră, cu trei căţei de usturoi, sare de mare şi ulei de măsline, toate blenduite bine şi gata. E la fel de dens ca smântâna, însă deloc gras sau greţos şi merge în orice salată, mai ales cu roşii şi busuioc.

night delith

 

            Enjoy a light night delight with Ca’n Rai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *