avocado

Cum să îți alegi și să consumi un avocado?

Posted on Posted in Info Zone

 

 

       

                La sfatul unui nou prieten am realizat că nu ar strica să menţionez cum se alege şi se consumă un avocado. Ştie cineva ?
               De fapt întrebarea este ştie cineva cum arată un avocado?

                Nu am să îi fac o descriere fizică, ci am să postez o poză… mult mai simplu.

       avocado

         Însă am să fac ceva mai util şi am să vă explic cum se alege şi cum se consumă un avocado.

                De găsit îl găseşti în supermarket-uri, în pieţe în Brăila încă nu a apărut şi nici nu cred că o să apară, pentru că momentan nu este cerere. Şi sincer chiar dacă s-ar găsi comercianţii tot din supermarket-uri l-ar achiziţiona, aşa cum fac şi cu bananele, portocalele, lămâile şi alte fructe exotice.

                Fructul de avocado trebuie în primul rând s-a fie complet verde, fără pete negre, şi tare. Acela este un fruct de avocado proaspăt. Însă el nu poate fi consumat astfel. Trebuie pus la copt. După cum puteţi observa în imaginea de mai jos fructul din partea dreaptă este mai moale, mult mai moale. Concluzie: copt şi gata de consum. În unele supermarketuri îl găsiţi deja copt.  Doar să fiţi atenţi ca pielea lui să fie colorată într-un verde Ca’n Rai, fără pete.

colaj avocado

                Dacă dorit să grăbiţi coacerea furtului de avocado (în mod normal acesta se coace în 3-5 zile) puteţi să îl puneţi alături de banane sau într-o pungă din hârtie închisă la culoare.

                Odată copt acesta este gata de consum. Se taie pe verticală, se desface şi se îndepărtează sâmburele acela maroniu şi neobişnuit de mare. De obicei se consumă sub formă crudă. Una dintre cele mai cunoscute preparate cu avocado este guacamole, o mâncare specifică mexicană.

av m

                În cazul în care nu puteţi consuma fructul de avocado în întregime după ce acesta a fost tăiat, vă recomand să îl stropiţi cu puţină lămâie şi să îl puneţi la frigider într-un recipient din sticlă pentru a nu se oxida. Menţiunea mea este să nu fie ţinut în frigider mai mult de 24h.

avvm

                Avocado reprezintă un ingredient de bază în realizarea dulciurilor raw vegane, rezultând creme de ciocolată atât de fine şi delicioase încât nu îţi vine să crezi că de fapt au la bază un simplu avocado.

               

 

P.S.  Nu uitați! Vă aștept sâmburii la concurs.

 

Cu drag,

Ca’n Rai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *