1

CIOCOLATA RAW

Posted on Posted in Povești dulci

IMG_5125

 

 

                Mă voi dezvălui în toată slăbiciunea mea. Da. Aş mânca ciocolată zilnic, la fiecare masă şi dacă aportul de fier sau indicele meu glicemic scade, aş da iama în ciocolată. Însă ciocolata din comerţ este greoaie, iar gustul ei fin este înşelător… îngraşă, iar consumată în exces provoacă diabet, carii dentare etc. Dar ce-ai zice de o ciocolată sănătoasă, fără efecte secundare? După ce-am descoperit ciocolata raw vegană, care nu are nici o legătură cu ciocolata vrac, am realizat că Raiul este pe pământ. E sublimă, e fină şi mi s-a dezvăluit în atâtea forme: tabletă, cremă, băuturi, bomboane, torturi, batoane etc. O poți descoperi şi tu la Ca’n Rai.

 IMG_5134

            Povestea de azi este povestea mea: a fetei ce visa la ciocolată. Nu mi-am tratat dependența de dulce, ci doar am înlocuit dulciurile procesate cu cele raw, bogate în calciu și vitamine, dovedindu-se a fi adevărate surse de energie.

– Calciu? În ciocolată? Dar cacao îţi consumă rezervele de calciu din organism.

            Cine a zis ceva de cacao? Ciocolata raw are ca bază pudra de carob, o sursă veritabilă de calciu, fiind o proteină completă de fier, magneziu, sodiu şi natriu. Însă deja mă tehnicizez în povestire… să revenim…

            Ciocolata mea este închisă la culoare, este cremoasă ca smântâna şi miroase a iubire. Are doar trei ingrediente de bază pe care le poţi combina în fel şi chip. Dar ca orice poveste să înceapă cu începutul. Cel mai bine să plasăm povestea într-o formă de silicon şi nu într-un inel de tort sau alte forme metalice pentru că se va lipi, iar suprafaţa fină a ciocolatei va avea de suferit. Personajul principal este pudra de carob la vreo 150gr care şi-a dat întâlnire cu untul de cacao şi cu mierea de salcâm. Dar să ştiţi că uneori se mai întâlneşte pe ascuns şi cu siropul de arţar, iar combinaţia este grozavă. Se amestecă bine între ele şi se toarnă în formă, se congelează câteva minute şi apoi gata… ciocolata este gata.

            Dar povestea nu se termină aici… căci ciocolata îşi mai dă întâlniri şi cu cocosul, şi cu fructele uscate şi cu nucile, cerealele… Eheee! Dar astea-s alte poveşti de povestit.

post 1 facebook

 IMG_5126

 

2 thoughts on “CIOCOLATA RAW

  1. Buna!
    Si eu sunt innebunita dupa ciocolata, iar reteta ta este o alternativa buna pentru a reusi sa o inlocuiesc cu un dulce mai sanatos. Crezi ca ai putea sa imi spui si ce cantitate de unt de cacao si miere de salcam se adauga in compozitie la 150g de pudra de carob?
    Iti multumesc anticipat.

    1. Buna!
      Pt. 150g de carob ai nevoie de 250g de unt de cacao si miere in functie de cat de dulce o vrei. A mea este undeva pe la mijloc si am pus in jur de 100g. Pofta mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *