2

CIOCOLATA 100% RAW

Posted on Posted in Povești dulci

         

        5 Conceptul de dulciuri “guilt free”, adică “fără remuşcări”, este destul de promovat prin raioanele de dulciuri sub forma de low fat, low sugar, low carbs, low calories… şi bineînţeles ceva ce nu scrie pe oferta promoţională “no nutrients”… fără calităţi nutriționale.

 2

            Majoritatea ciocolăţilor de pe piaţă au peste 6 ingrediente. Baza lor este alcătuită din unt de cacao, masa cacao, lecitina de soia, lapte praf, vanilina etc. şi cu cât se diversifică paleta de dulciuri, cu atât numărul de ingrediente creşte. Eu vă spun deschis că foarte multe dintre aceste ingrediente, mai ales cele din biscuiţii cu diverse arome, frumos cosmetizaţi şi promovaţi drept biscuiţi pentru copii, cum mai nou există pateu pentru copii, iaurt pentru copii şi alte măgării de genul, nici nu le veţi putea pronunţa, pentru că sunt nişte substanţe chimice de care nu ați mai auzit şi nici nu au fost menţionate în liceu la ora de chimie. Să trag repede o concluzie la acest paragraf: nu vă mai uitaţi la calorii când mâncaţi ceva, ci la ingrediente, ele sunt cheia. Dacă ingredientele nu sunt naturale vă vor dăuna mult mai mult decât un produs natural, însă cu un nivel caloric mai ridicat. Uitaţi-vă la proteine, la fibre, la grăsimi naturale, nesaturate şi ne-hidrogenate, la faptul că un produs natural nu ar trebui să conţină mai mult de trei-patru ingrediente. Şi ca să mă înţelegeţi vă dau drept exemplu pâinea: faină, apă, sare și maia ceea ce în ziua de azi nu mai găseşti în comerţ pentru că pâinea respectivă trebuie să aibă un termen de valabilitate incredibil de nenatural.

 1

            Poveste mea este simplă şi are doar trei prieteni: untul de cacao, pudra de roşcove şi mierea. Atât. S-au văzut, s-au plăcut şi nimic mai mult. Când se plictisesc mai cheamă nişte antioxidanţi (fructele de goji), puţină aromă (ghimbirul), puţin fier (stafidele), vitamina C (portocale) etc. Variantele sunt nelimitate, imaginaţie să existe. Ciocolata aceasta o puteţi asemăna cu ciocolată dark din comerţ. Diferenţele însă sunt majore. Ciocolata raw conţine calciu, deoarece este bogată în pudra de carob (roşcove) şi nu în cacao. Ciocolata raw conţine grăsimi bune provenite din untul de cacao ecologic presat la rece. Ciocolata raw conţine miere, un îndulcitor natural, extrem de util în tratarea răcelilor cu un conţinut ridicat de B1, B2, B6 şi B12….. The End.

 13

            Voi reveni săptămâna viitoare cu amănunte despre pudra de roşcove, însă până atunci nu uitaţi să vă alimentaţi…                

                                      Ca’n Rai

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *